Yvonne Rooding

“An adventurous journey to the cosmic truth”.
Yvonne Rooding is een multidisciplinaire kunstenaar.
Ze ziet het leven als een cyclus, een voortdurende afwisseling in het heelal, waarbij tegenovergestelde elkaar beurtelings aantrekken en afstoten. Dit thema is over het algemeen onzichtbaar, onhoorbaar, zonder gestalte, zonder begin of einde en niet gebonden aan ruimte of tijd.
 
 
         
Crack   Slowly recharge Protection
Deze cyclische elementen vertaalt ze vaak naar cirkelvormen, om gebeurtenissen in en met je leven aan te geven. Het thema “tegenstellingen” wordt hierin regelmatig verwekt. Dit geldt zowel voor haar 2 als 3 dimensionale werk


De tegenstelling licht en donker zijn duidelijk te herkennen in haar werk. Daarbij speelt de oneindige ruimte van het heelal een belangrijke rol. Die gesymboliseerd wordt door diepe donkerblauwe kleuren.

 
Yvonne Rooding - Slipping into darkness   Yvonne Rooding - Spinning   Yvonne Rooding - Within orb
         
Slipping into darkness Spinning Within orb
Het gebruik van symbolen (sleutels tot bewustzijn) gebruikt ze om haar thema uit te werken. Met als resultaat vormen die associaties oproepen met kleurige draaikolken, borrelende erupties, indringende botsingen, drijvende cocons en DNA spiralen.
Bezoek de website van Yvonne Rooding. Klik hier.

 

 
Citaat
 
De kleur is de plaats waar onze hersenen en het heelal elkaar ontmoeten.
 
Paul Cézanne
 
Citaat
 
‘The success of a company cannot be measured solely in economic terms, but also according to its contributions in the fields of art, culture and education.’
 
Sakip Sabanci
 
Citaat
 
There's no retirement for an artist, it's your way of living. So, there's no end to it.
 
Henry Moore