Arjen Markenstein

De mens als muze, niet alleen het lichaam weergeven maar ook wat deze drijft, doet, wenst en gelooft...
Arjen Markenstein laat zich inspireren door religie en liturgische rituelen uit het verleden waar hij eigentijdse vertalingen voor vindt, ontdaan van hun specifieke religieuze betekenis.
Golden cage Forbidden Fruit Listening or talking
De kunstenaar verkondigt met zijn werk geen religieuze boodschap maar neemt de toeschouwer mee in zijn zoektocht naar denkpatronen van de mens met betrekking tot religie. Het accent ligt hierbij op het doorbreken van stereotype gedachtegangen, die hij afwisselend, humoristisch, kritisch of cynisch verwerkt tot een nieuw beeld.


Opvallend daarbij is zijn geweldige virtuositeit in het plastisch uitdrukken van het lichaam. Zijn torso’s hebben vaak een geladen sensualiteit en verwijzen steeds weer naar de zwakheid van het vlees.

 
Inner drum Burning brain Drowned world
De beelden worden opgebouwd uit dunne platen klei, die gevormd worden door middel van induwen en kloppen. Elk werk is dan ook een uniek exemplaar. Wie de werken van dichtbij bekijkt ziet onmisbaar de vingerafdrukken van Markenstein. Hij polijst het oppervlak bewust niet glad om de kracht en spanning van de huid te benadrukken, wat nog extra zichtbaar wordt door het inwassen met sinter-engobes en of oxides.
Bezoek de website van Arjen Markenstein. Klik hier.

 

 
Citaat
 
There's no retirement for an artist, it's your way of living. So, there's no end to it.
 
Henry Moore
 
Citaat
 
‘The success of a company cannot be measured solely in economic terms, but also according to its contributions in the fields of art, culture and education.’
 
Sakip Sabanci