Expositie Mail Art Project Roze Hokjes / Pink Pigeonholing

Thema: Niemand wil in een ‘hokje’ geplaatst worden maar toch doen we het allemaal. Zowel bewust als onbewust.

roze 3
v.l.n.r.: Angelique Darding, Marie-José van der Heijden, Hans Lenders
 
Er hebben ruim 100 kunstenaars uit diverse landen gereageerd en maximaal twee werken ingezonden. Verrassend zijn de diversiteit, materialen en invalshoeken van de werken. Er zitten kaarten bij die je laten lachen of waarbij je je afvraagt wat ze met het thema te maken hebben maar ook zeker exemplaren die je aan het denken zetten.
Dankbaar voor het grote aantal inzendingen zijn we ons er bewust van dat het een thema is dat bij veel mensen leeft. En hiermee bereid waren om hierover een statement te maken en met de wereld te delen.
 
v.l.n.r. 1. Van Lieshout VI, Drager Meurtant 2.: Brain C. Walters II, Ricardo Fernandez Lopez
 
Expositie Arjen Markenstein I Yvonne Rooding
GT
Arjen Markenstein - keramiek
Project 365 days 365 ways ( detail )
Yvonne Rooding - Traces
 

U ziet in deze tentoonstelling de individuele benadering en beeldtaal van beide kunstenaars rond thema’s als geloofsbeleving, hemel en heelal. Interessant aan de tentoonstelling zijn de verschillende sporen die de kunstenaars bewandelen.

Religie laat altijd zijn sporen op mensen achter zowel ongemerkt als duidelijk zichtbaar. Op dit moment spelen de keramische hoofden bij Arjen Markenstein een prominente rol in zijn werk. Zo is hij momenteel bezig met het project 365 days 365 ways, Een verzameling van 365 unieke hoofden die in de loop van de tijd zullen gaan ontstaan. iedereen gelooft op zijn eigen manier en moet iedere dag weer bepalen of hij nog gelooft in wat hij gisteren voor waar aannam.. Laat U verrassen door de verscheidenheid aan hoofden, allen unica’s.

Bij Yvonne Rooding gaat het werk over het leven zelf. Op welk hoogte zich dit afspeelt is voor haar niet van belang omdat ze het heelal als metafoor gebruikt en verbind daarmee werelden. Zo kunnen mensen elkaar beïnvloeden, maar ook planeten kunnen een zelfde uitwerking hebben. Deze verbindingen zijn als het ware energetische sporen zowel zichtbaar als onzichtbaar verbeeld op haar diepblauwe doeken.

   
3 maart t/m 3 juni 2018
Anja van Rijen, Arjen Markenstein,
Arthur Willemse, Charlotte Burgmans,
Jasmijn Duterloo, Mainkunstenaars,
Marieke Maesen, Peter van Beveren,
Theo Schouten, Walburgis Meijers,
Yvonne Rooding
 

Inmiddels de 4de keer dat Galerie Tuur het kunstproject 40 x 40 organiseert. Gelijktijdig met de lopende expositie van Arjen Markenstein met sculpturale keramiek en Yvonne Rooding met schilderijen. 9 kunstenaars kunnen deelnemen, ieder werk heeft de afmeting 40 x 40 cm en met het thema Progress?.

 
Expositie Jump 2 september t/m 3 december 2017

Het nieuwste werk van Yvonne Rooding (schilderijen) en Arjen Markenstein (keramische sculpturen) is te zien bij Galerie Tuur.

 
De twee kunstenaars exposeren hun werk onder de noemer Jump.
U ziet op de tentoonstelling de individuele benadering en beeldtaal van beide kunstenaars rond thema’s als geloofsbeleving, hemel en heelal. Interessant aan de tentoonstelling zijn de tegenstellingen in benadering van deze thema’s. Ieder werk begint met een sprong in het diepe. Een heel proces van niets naar iets met al zijn onzekerheden en uitdagingen die om de hoek komen kijken.

Op dit moment spelen de keramische koppen bij Arjen Markenstein de hoofdrol in zijn werk. Niet alleen in de bekende met oxides ingewassen klei maar ook gekleurd met sinter-engobes en gecombineerd met borduurtechniek. Hij werkt niet naar model, daarom zijn het geen portretten. Laat U verrassen door de verscheidenheid aan koppen, allen unica’s.

In de schilderijen van Yvonne Rooding speelt de oneindige ruimte van het heelal een belangrijke rol. Rooding verbeeldt het heelal vanuit menselijke psyche, emoties en gevoelens. Steeds terugkerend zijn de cirkelvormen welke het leven zelf symboliseren.
In het schilderij “Leap of Faith” verbeeld zij letterlijk een sprong in het diepe. De schilderijen zijn gevoerd in acryl op doek.
 
Epositie Secret 4 maart - 28 juni 2017
De expositie valt samen met het Kunstproject 40 x 40. 9 hedendaagse kunstenaars hebben een podium om met één 2 dimensionaal werk van dit formaat te exposeren. Het werk is uiteraard thematisch verbonden zijn met 'Secret'. Iedere kunstenaar zijn eigen geheim.
De opening is op 5 maart 15.00 uur.
   
Gastexposanten:
Antoinette C.H., Liesbeth Heikens,
Rasim Huseinov, Van Lieshout VI,
Pauline Luiten, Marijke Pieters,
Marian Pruijn, Koen Soberon en
Francisca Tollenaar.
   
Expositie Tijdlijn 3 september t/m 4 december 2016
   
Arjen Markenstein
Sculpturale keramiek
zeefdruk en keramische grafiek

Monique Romeijn
houtsnede op rijstpapier en object

Yvonne Rooding
Schilderijen, zeefdruk, object
   
   

Galerie Tuur neemt deel aan
De maand van de Grafiek Oktober 2016

Arjen Markenstein
zeefdruk en keramische grafiek

Monique Romeijn
houtsnede op rijstpapier

Yvonne Rooding
zeefdruk

 

 
Expositie ‘Skin" + 40 x 40 project 5 maart t/m 5 juni 2016
opening 6 maart 15.00 uur.
 
Huid in de hoofdrol, hoe deze oogt of wat er onder schuilt.
De invloed van buitenaf en van binnenuit.
,
 
De expositie valt samen met het Kunstproject 40 x 40. 9 hedendaagse kunstenaars hebben een podium om met één 2 dimensionaal werk van dit formaat te exposeren. Het werk is uiteraard thematisch verbonden zijn met 'Skin'. Royalty en Skinheads tot op microscopisch niveau van huid. Iedere “huid” met zijn eigen verhaal.


 

Onze gast exposanten zijn:

Peter Heij,
Marie-José v.d. Heijden,
Hetty Hurkmans,
Van Lieshout VI,
Julia Mira,
Janneke Rosenbrand,
Maykel Schoonus,
Karen Vennik ,
Christel Weyts

 
De huid als textuur is bij Arjen Markenstein zichtbaar in zijn sculpturaal keramisch werk. De rauwheid van de klei, die bijna openscheurt waarmee hij de grenzen van de rekbaarheid opzoekt.
 

Rooding werkt met vele dunne lagen verf en bouwt zo de huid van haar schilderijen op. Het gebruik van vele kleuren over elkaar heen (weliswaar grotendeels blauw) geven de diepte weer. Deze diepte gebruik zij om het heelal weer te geven. Als een schild om ons heen ligt. Ook de huid van water inspireert haar.

 

De galerie is geopend op elke eerste weekend van de maand op zaterdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. 5 mei van 11.00 – 18.00 uur. En natuurlijk op afspraak: 077-351 39 08 / 06-480 609

 
Expositie ‘Thoughts" 5 september t/m 6 december 2015

Als gedachten een vaste verschijningsvorm aannemen.
In deze expositie zijn de gedachten van de kunstenaars gevangen/ vormgegeven in de sculpturale keramiek van Arjen Markenstein en schilderijen van Yvonne Rooding.
Zo op het eerste gezicht is deze diepere laag vaak niet te zien, maar neemt men echter de tijd om verder te kijken of te vragen, ontdekt men de “verborgen” wereld die achter ieder werk schuilgaat.


Bij Arjen Markenstein gaat het over de beleving van Het geloof.
Hij verkondigt met zijn werk geen religieuze boodschap maar neemt de toeschouwer mee in zijn zoektocht naar denkpatronen van de mens met betrekking tot religie. Het accent ligt hierbij op het doorbreken van stereotype gedachtegangen, die hij afwisselend, humoristisch, kritisch of cynisch verwerkt tot een nieuw keramisch beeld.
Yvonne Rooding ziet het leven als een cyclus, een voortdurende afwisseling waarbij tegenovergestelde elkaar beurtelings aantrekken en afstoten. Deze cyclische elementen vertaalt ze vaak naar cirkelvormen, om gebeurtenissen in en met je leven aan te geven. Dit geldt zowel voor haar 2- als 3-dimensionale werk. In haar schilderijen speelt de oneindige ruimte een belangrijke rol. Deze benadrukt ze door het gebruik van diepe donkerblauwe kleuren.
De galerie is geopend op elke eerste weekend van de maand op zaterdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. En natuurlijk op afspraak: 077-351 39 08 / 06-480 609 39
 
 

Expositie ‘Grenzeloos’ en Kunstproject 40 x 40

4 april t/m 7 juni 2015

Kunstproject 40 x 40 - Grenzeloos

Udo Braehler
Marie-José v.d. Heijden
Annewil Jansen
Hans Lenders
Arjen Markenstein
Marian Mutsaers
Julia Rasimogli
Yvonne Rooding
Brita Seifert
Ien Sluyters
David Wasch

 
 
 
Arjen Markenstein - sculpturale keramiek
Yvonne Rooding - schilderijen en objecten
 
Op het eerste gezicht lijkt hun werk heel contrasterend maar tegelijkertijd is er een geweldig mooie balans van tegenstellingen te ontdekken. Een verrassende combinatie van figuratie en abstractie.
 

In de schilderijen van Rooding speelt de oneindige ruimte van het heelal een belangrijke rol en daarmee ook een zekere grenzeloosheid. Gesymboliseerd door de diepe donker blauwe kleuren. Ze ziet het leven als een cyclus, een voortdurende afwisseling waarbij tegenovergestelde elkaar beurtelings aantrekken en afstoten. Deze cyclische elementen vertaalt ze vaak naar cirkelvormen, om gebeurtenissen in en met je leven aan te geven. Ze neemt je mee in een reis in gedachten, gevoel en energie.

 

Arjen Markenstein laat zich, in zijn keramische sculpturen, inspireren door het katholicisme. Het accent ligt hierbij op het doorbreken van grenzen ten opzichte van het geschreven woord. Die hij afwisselend, humoristisch, kritisch of cynisch vertaalt tot een nieuw werk. Hiermee creëert hij een moderne vorm van iconografie door het gebruik van hedendaagse symbolen zoals kogels, borduurwerk enz.

 

De exositie is geopend elk eerste weekend van de maand op zaterdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur
Mocht je op een andere dag willen komen kan dit natuurlijk na een telefonische afspraak: 077-351 39 08 / 06-480 609 39

Tot dan!

 

 
Citaat
 
‘The success of a company cannot be measured solely in economic terms, but also according to its contributions in the fields of art, culture and education.’
 
Sakip Sabanci
 
Citaat
 
De kleur is de plaats waar onze hersenen en het heelal elkaar ontmoeten.
 
Paul Cézanne
 
Citaat
 
There's no retirement for an artist, it's your way of living. So, there's no end to it.
 
Henry Moore