<
Lichtbaken van Venlo
Foto: Wim van Groenendaal
LICHTBAKEN van VENLO
 

Lichtbaken van Venlo is een interactief lichtproject in samenwerking met Suzanne Berkers
Aan de Kaldenkerkerweg in Tegelen staat deze industriële schoorsteen van maar liefst 70 meter hoog. Door de geografische ligging is dit tevens het hoogste punt van Venlo.

Deze monumentale schoorsteen staat symbool voor de maakindustrie en haar geschiedenis, maar had tot nu toe geen enkele functie meer.

 

Elke lichtstrip, in het totaal 31, is apart programmeerbaar qua kleur en intensiteit. En dat creëert mogelijkheden. Zo ontstaan kleurverhalen / lichtplannen. Daardoor heeft de schoorsteen een nieuwe functie gekregen als communicatiemiddel.

Het uiteindelijke ontwerp is gebaseerd op de kracht van eenvoud. En wel op meerder fronten. Dit is gedaan door alleen de spanbanden te benadrukken met LED licht. Waardoor de eigen vorm van de schoorsteen benadrukt word.

Het basisontwerp is wit, dan wordt er niet gecommuniceerd. Zodra er kleur te zien is, dan weet je dus daar zit een verhaal of boodschap achter. Zie onderstaande voorbeelden.

 

Lichtplannen

   
 

 

 

Lichtplan Playgarden

     

 

 

 

 

 

     

Volg het project ook op Facebook

   

Lichtbaken van Venlo werd ondersteund door Gemeente Venlo, BOEi, Provincie Limburg, Scheuten foundation, Ondernemend Venlo, Appcomm en diverse lokale cultuurminnende bedrijven en sponsoren.