Welkom  
   
 
   
Beelden van een reis in gedachten, gevoel en energie.  
   
De diepe donkerblauwe kleuren zijn onmiskenbaar in het werk van Yvonne Rooding. Blauw de kleur van de hemel en de zee. Blauw staat voor haar symbool voor de oneindige ruimte van het universum en dit thema speelt een belangrijke rol in haar schilderijen. Het werk vergt wel  een zekere ontvankelijkheid van de toeschouwer, voor wie erin duikt zal de tijd  even stil staan. De tegenstelling licht en donker zijn ook duidelijk te herkennen in haar  
   
 
   

Rooding ziet het leven als een cyclus, een voortdurende afwisseling in het heelal, waarbij tegenovergestelde elkaar beurtelings aantrekken en afstoten. Dit thema is over het algemeen onzichtbaar, onhoorbaar, zonder gestalte, zonder begin of einde en niet gebonden aan ruimte of tijd.

Deze cyclische elementen vertaalt ze vaak naar cirkelvormen, om gebeurtenissen in en met je leven aan te geven. Dit geldt zowel voor haar 2 als 3 dimensionale werk.

 
   
 
Aquarint - Een waterlabyrint voor de meerkoetjes. Locatie Zaltbommel  
   
Steeds vaker is Yvonne Rooding te zien met haar ruimtelijk werk waarin vaak meer zintuigen dan het zicht worden aangesproken, een andere manier om kunst te beleven. Even wakker geschud te worden uit die dagelijkse zichtbare realiteit en de andere kant te ervaren.  
   
Legacy  
Installatie Legacy - Locatie Knegsel (NB)  
   
De schilderijen van Yvonne Rooding zijn permanent te bezichtigen in Galerie Tuur te Venlo. Straelseweg 77, 5911 CM Venlo Geopend elk eerste weekend van de maand op zaterdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur