Welkom  
   
 
   
Beelden van een reis in gedachten, gevoel en energie.  
   
De diepe donkerblauwe kleuren zijn onmiskenbaar in de schilderijen van Yvonne Rooding . Voor haar symboliseert blauw de oneindige ruimte van het heelal, een thema dat centraal staat in haar werk. Licht en donker vormen een duidelijke tegenstelling, waarbij vaak lijnen en draden terugkerende elementen zijn die energieën, onderlinge verbindingen of levenspaden uitbeelden. Het vereist een zekere ontvankelijkheid van de kijker, die even buiten de tijd lijkt te treden bij het verdiepen in haar schilderijen.

 
   
 
   

Rooding ziet het leven als een cyclus, een voortdurende afwisseling in het heelal, waarbij tegenovergestelde elkaar beurtelings aantrekken en afstoten. Dit thema is over het algemeen onzichtbaar, onhoorbaar, zonder gestalte, zonder begin of einde en niet gebonden aan ruimte of tijd.

Deze cyclische elementen vertaalt ze vaak naar cirkelvormen, om gebeurtenissen in en met je leven aan te geven. Dit geldt zowel voor haar 2 als 3 dimensionale werk.

 
   
 
Aquarint - Een waterlabyrint voor de meerkoetjes. Locatie Zaltbommel  
   
Steeds vaker is Yvonne Rooding te zien met haar ruimtelijk werk waarin vaak meer zintuigen dan het zicht worden aangesproken, een andere manier om kunst te beleven. Even wakker geschud te worden uit die dagelijkse zichtbare realiteit en de andere kant te ervaren.  
   
Legacy  
Installatie Legacy - Locatie Knegsel (NB)  
   
De schilderijen van Yvonne Rooding zijn permanent te bezichtigen in Galerie Tuur te Venlo. Straelseweg 77, 5911 CM Venlo Geopend elk eerste weekend van de maand op zaterdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur